Innerlijke kracht de sleutel tot creatie

by Ramon Geurink

 

Hoe kom je nou in contact met jou creatiekracht? Wat kun je er mee en waar ontstaat het? Wij passen het iedere dag toe en toch zijn veel mensen zich niet bewust van deze enorme kracht.

Het onderbewuste waar jou paradigma ligt opgesloten, dirigeert op de automatische piloot, waar wij veelal onbewust van zijn. Dit zorgt ervoor dat wij een omgeving creëren die in overeenstemming is met ons paradigma, veelal zonder dromen, inspiratie en fantasie. We blijven continue in cirkels lopen, we blijven dezelfde mensen aantrekken met dezelfde overtuigingen. Dit geeft een rustig en prettig gevoel, we voelen ons gesteund door onze omgeving. We blijven continue kennis vergaren en vergeten deze kennis veelal om te zetten naar actie, we stellen rationele kennis boven onze dromen en intuïtie. Als mens heb je een groot scheppend vermogen, kijk eens om je heen gebouwen, auto’s, vliegtuigen, stoelen, computers, verlichting enz. Dit alles is door de mens gecreëerd en ontstaan uit een droomvoorstelling.

De gebroeders Wright stelden zich voor dat ze in de lucht zouden vliegen en werden voor gek verklaard. Tot dat hun idee en beeld om te vliegen werkelijkheid werd, tegenwoordig is het de normaalste zaak om te vliegen.

Als jij je iets voor kunt stellen is het ook te creëren. Als jij tegenwoordig al een droom hebt en deze uitspreekt word deze veelal door onze omgeving belachelijk gemaakt, met opmerkingen van: dat kan nooit, droom maar fijn verder, hoe had je gedacht dat te bereiken. Wat is de reden dat mensen uit jou omgeving dit zeggen? Heeft het ermee te maken dat ze bang zijn dat je wel je droom volgt, of dat je succes zult hebben? Het antwoord hierop is nee, mensen zijn bang voor verandering en om jou te verliezen, wanneer jij veranderd raak jij ook het paradigma aan van de ander. Wat gebeurt er als jij jou droom/idee visueel in kaart hebt gebracht in jou hogere bewustzijn (voorstellingsvermogen) en in laat dalen in jou onderbewuste (paradigma)? Het voelt vaak eerst heerlijk en vervolgens voelt het oncomfortabel, wat meestal leid tot angst, dit roept gevoelsmatig weerstand op bij jou en jouw omgeving. Heb begrip voor mensen die een andere mening delen, ga geen discussie aan en blijf trouw aan jou eigen dromen.

Wanneer jij veranderingen te weeg brengt die niet in overeenstemming zijn met jou geconditioneerde paradigma komt er gevoelsmatige weerstand. Iedereen weet dat angst een slechte raadgever is en toch geven wij hier veelal gehoor aan en laten onze droom weer gaan. Er volgt dan vaak een opsomming vanuit ons paradigma met bijvoorbeeld; dat is voor mij toch niet weggelegd, zo slecht heb ik het ook weer niet, al die verantwoordelijkheid is ook niets voor mij, het is ook te mooi om waar te zijn enz.. Wat gebeurt er als wij wel door deze muur van het paradigma breken en ons goed gaan voelen bij het oncomfortabele, dan leven wij onze droom/hartverlangens, daar ligt onze waarlijke vrijheid en geluk.

Een universele wet is dat het onderbewuste zich dient te onderwerpen aan ons hogere bewustzijn en dit dient uit te voeren doormiddel van de wet van de aantrekkingskracht.

Gedachten vormen beelden, zijn magnetisch en hebben de snelheid van licht dit is wetenschappelijk bewezen, eenmaal in ons onderbewuste verankerd veranderd dit in vibratie wat ervoor zorgt dat het vorm krijgt in onze werkelijkheid. We zitten dan geheel op het zelfde niveau en leven in overeenstemming met onze droom. De weg er tussen word helemaal bewerkstelligt door het universum. Het gelijke trekt het gelijke aan dit is onvermijdelijk. Mits jij ook bereid bent om jou inspiratie om te zetten in acties. Het universum is continue in beweging, wanneer jij stop met de acties, zet jij jezelf buiten spel.

Het is ons geboorterecht om rijk te zijn en leven in overvloed, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Door de vroege maatschappelijke vorming van het systeem, school, omgeving, de genetische eigenschappen die je van je ouders mee krijgt via jou DNA, dit te samen vormt jou paradigma. Alles is zo ingericht om alles hetzelfde te houden, wijk jij hier van af dan worden we veelal gecorrigeerd door onze omgeving, naaste familie, collega’s, maatschappij etc.

Korte samenvatting:

Het Hogere bewustzijn is het centrum van jou creatiekracht, fantaseer laat je geest vrij, wat is het wat je droomt, verlangt en wat inspireert jou? Wat doe je daar, welke vorm heeft het, wat neem je visueel waar?

Hogere bewustzijn: Voorstellingsvermogen, ideeën, dromen, fantaseren en inspiratie

Onderbewuste het paradigma dat bestaat uit:

Overtuigingen, opvoeding ouders, school, gewoontes, maatschappij, eigen meningen, conditionering, vaste patronen, het Zelfbeeld en het Wereldbeeld

Het onderbewuste wat bestaat uit ons paradigma, dient gehoor te geven aan het Hogere bewustzijn ( dromen/ hartverlangens, eenmaal ingedaald in ons onderbewuste, vormt het de sleutel tot jou creatiekracht en een nieuwe werkelijkheid.

 

 ’Ik wens jou veel plezier en succes bij jou creatiekracht’’

 

Hartelijke groet,

Ramon Geurink